Вчера  кметът на Москва Сергей Собянин обяви завършването на частичната“

...
Вчера  кметът на Москва Сергей Собянин обяви завършването на частичната“
Коментари Харесай

В разочарована от Путин Москва ”мобилизацията завърши”, докато други региони обявяват ”допълнителен набор”

Вчера  кметът на Москва Сергей Собянин разгласи завършването на „ частичната “ готовност в Москва. Той посочи, че сборните пунктове на мобилизираните ще бъдат затворени в средата на деня, а изпратените по време на мобилизацията дневни редове ще отпаднат.

Според два източника на Meduza, близки до Кремъл, Москва " решила да спре мобилизацията ", тъй като съгласно управляващите " популацията на столицата било разочаровано ". Те означават, че отношението към мобилизацията се е влошило още повече след нападенията против наборници, почнали в столицата през първата половина на октомври.

„ Хората естествено се скриха. Те се опасяват и не са сигурни в бъдещето. Много са напуснали. Нивото на боязън и неодобрение единствено нараства. Москва се трансформира в напълно друг град. Обходите край метрото към този момент " са цирк с коне, трябваше да ги спрат “, споделя един от жителите на града. Според него тези способи на наборна работа са „ изобретени “ в правоприлагащите органи, най-вече в Министерството на защитата на Руската федерация.

„ Явна има антипутинска наклонност, даже измежду тези, които поддържат „ специфичната интервенция “. Човек даже и да е за нея, той отново декларира, че всичко е зле проведено и президентът е отговорен. За мобилизацията и „ спецоперацията ” очевидно са единствено доста възрастни хора – пенсионери, демонстрират резултатите от фокус групите.

Поради в околните дни управляващите възнамеряват да спрат мобилизацията и в Санкт Петербург - макар че там " проектът за набиране " към момента не е приключен.

В същото време в няколко района се случва тъкмо противоположното: макар обстоятелството, че на 14 октомври Владимир Путин обществено даде обещание, че мобилизацията в цяла Русия ще завърши „ след две седмици “, управляващите на някои съветски райони оповестиха възобновяването на военна тегоба.

И по този начин, на 3 октомври ръководителят на Ростовска област Василий Голубев разгласи, че районът е извършил мобилизационния проект, а седмица по-късно той разгласи, че районът е получил „ нова задача от Министерството на защитата “. Властите на Курска област също приказваха за приемане на „ втора задача “ от отдела. Накрая държавният ефирен канал Воронеж заяви на феновете за " втората вълна " на готовност.

Източник, непосредствен до президентската администрация, сподели, че в районите, където мобилизацията е била сполучлива, т.е. „ без звук и кавги “, получават „ спомагателни поръчки “. По думите му такива райони са получили нови проекти - приблизително те са три до четири пъти по-малко от към този момент мобилизираните поданици. В огромните райони, съгласно тези нови проекти, се възнамерява да бъдат извикани от две до три хиляди души.

Истинска „ втора вълна “ на готовност чака руснаците през зимата, когато „ ще бъдат разтоварени лагерите за активизиране на снабдителните вериги “. Предполага се, че през зимата още руснаци ще бъдат изпратени на фронта, като в този развой ще се включат по-активно работодателите.

 

Превод: Фрог нюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР